Drie Italiaanse dokters voor rechter

Het tribunaal van Pescara gaat drie clubdokters vervolgen die betrokken waren bij de dood van Livorno-speler Piermario Morosini.

Morosini overleed in april 2012 tijdens een wedstrijd van Pescara tegen Livorno aan een hartstilstand. De drie behandelende clubdokters gebruikten geen defibrilator om Morosini voor de dood te behoeden. Daarom moeten zij 1 december voor de rechtbank verschijnen, bevestigt het tribunaal.

Het gaat om Ernesto Sabatini, Manlio Poccelini en Vito Molfese. Zij zijn als medici actief bij respectievelijk Pescara, Livorno en de spoeddiensten van Pescara. Er wordt al sinds september 2012 onderzoek gedaan naar de zaak-Morosini.

De 25 jaar geworden Morosini was voorheen een veelbelovende Italiaanse voetballer. Hij doorliep veel jeugdteams van de Italiaanse voetbalbond. Uiteindelijk moest hij zijn eindpunt bepalen op Jong Italië.

Morosini werd in 2012 verhuurd door Udinese aan Livorno. Destijds was hij al een aantal seizoenen contractspeler in Udine. Om elders ervaring op te doen mocht hij het ook proberen bij Reggina, Padova en Vicenza.