[Bundesliga] Dortmund houdt Schalke onder zich na remise

Borussia Dortmund handhaaft zich op de tweede plaats in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jürgen Klopp sloeg een aanval van Schalke 04 af door thuis met 0-0 gelijk te spelen. De tweede plaats is voor beide clubs dit seizoen het hoogst haalbare. Bayern München werd dinsdag na een 3-1 uitzege op Hertha BSC kampioen.

Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd meespeelde, komt door het gelijkspel op 51 punten uit 27 wedstrijden. Dortmund heeft een puntje meer. VfL Wolfsburg won dinsdag met 3-1 uit bij Werder Bremen en komt daardoor op 44 punten. De ploeg van de geblesseerde Bas Dost deelt de vierde plaats met Bayer Leverkusen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Eintracht Braunschweig hield de hoop op een langer verblijf in de Bundesliga levend. De hekkensluiter boekte een 3-1 thuiszege op FSV Mainz en bracht het totaal daarmee op 21 punten. Hamburger SV en het door Huub Stevens getrainde VfB Stuttgart hebben slechts twee punten meer. Beide clubs komen wel woensdag nog in actie.