[PL] City heeft geen kind aan United in derby

Manchester City heeft voor de tweede keer dit seizoen de derby tegen Manchester United overtuigend gewonnen. Na de 4-1 thuiszege van begin dit seizoen trok de ploeg van trainer Manuel Pellegrini dinsdag op Old Trafford met 3-0 aan het langste eind. Manchester City staat tweede in de Premier League, United slechts zevende.

De bezoekers hadden in het hol van de leeuw slechts 43 seconden nodig om op voorsprong te komen. Edin Dzeko was er als de kippen bij toen een schot van Samir Nasri terugkwam van de paal. United, zonder de geblesseerde Robin van Persie, liep direct achter de feiten aan en kwam zelden in de buurt van de gelijkmaker.

Na een klein uur spelen werd de eenzijdige derby door het tweede doelpunt van Dzeko beslist. De geplaagde United-trainer David Moyes zag Yaya Touré er in de slotminuut ook nog 0-3 van maken. Voor de kampioen van vorig jaar is het al de zesde thuisnederlaag van het seizoen.

Arsenal liet na de 6-0 afstraffing van zaterdag tegen Chelsea opnieuw punten liggen. Thuis tegen Swansea City werd het 2-2. Een eigen doelpunt van Mathieu Flamini in de laatste minuut kostte Arsenal de overwinning. Bij Swansea stonden Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis.

Newcastle United leed thuis tegen Everton een kansloze 3-0 nederlaag. Bij Newcastle speelden Tim Krul en Vurnon Anita de hele wedstrijd mee. Spits Luuk de Jong, die dit seizoen voor zowel Borussia Mönchengladbach als voor zijn huidige ploeg nog geen doelpunt heeft gemaakt, werd na een uur gewisseld.

In de stand is Manchester City koploper Chelsea nu tot op drie punten genaderd. Bovendien heeft City twee wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg van trainer Jose Mourinho. Arsenal staat achter Liverpool op de vierde plaats.