Oranje in blauw uitshirt naar WK

Het uitshirt dat het Nederlands elftal draagt tijdens het WK in Brazilië is donkerblauw. Kledingsponsor Nike heeft dat woensdag bekendgemaakt. Net als bij het eerder gepresenteerde thuisshirt prijkt links op de borst een leeuw. Waar die op het thuisshirt wit is, is die op het uitshirt oranje.

Jean-Paul Boëtius, Davy Klaassen en Joël Veltman lieten alvast weten tevreden te zijn over het uitshirt. De drie recente debutanten zijn allemaal dezelfde mening toegedaan: heel mooi. "Het is een beetje ouderwets, daar houd ik wel van", vindt Ajacied Klaassen. Zijn teamgenoot Veltman vindt simpele shirts ook mooi. "Ik houd van basic. Nike-teken, leeuw erop en een paar mooie details. Ik vind hem prachtig."

Feyenoorder Boëtius merkt op dat het shirt goed zit. Hij stelt verder geen al te hoge eisen aan een shirt. "Als mijn naam maar op de achterkant staat en het juiste nummer er op staat", lacht hij. Klaassen wil vooral dat het shirt lekker zit. "Dat is wel het belangrijkste."

Het trio is het er over eens dat het een bijzondere periode is om voor Oranje uit te komen. "Je komt voor je land uit wat natuurlijk een hele eer is", weet Veltman. Boëtius voelde 'een ander soort spanning'. "Dat kan komen omdat het de eerste keer was", denkt hij terug aan zijn debuut eerder deze maand tegen Frankrijk. "Maar dat kan ik nu nog niet zeggen."