Moyes: "Niveau van City nastreven"

David Moyes was na afloop van de 3-0 nederlaag thuis tegen Manchester City diep teleurgesteld. "Maar ik neem de verantwoordelijkheid voor deze nederlaag."

Na 43 seconden was het al raak op Old Trafford. Edin D¸eko schoot de bezoekers binnen een minuut op voorsprong. Door nog een doelpunt van D¸eko en een van Yaya Touré won Manchester City uiteindelijk met 3-0. Manchester United had geen antwoord op het spel van City en ging hard onderuit. De achterstand op de rivaal is opgelopen tot vijftien punten, met twee wedstrijden meer gespeeld.

"Vanavond hebben we tegen een erg goede ploeg gespeeld", zei manager David Moyes na afloop tegenover Sky Sports. "Dit is het niveau dat wij moeten nastreven. We begonnen slecht aan de wedstrijd. In het eerste kwartier werden we overlopen. Daarna groeiden we in de wedstrijd. Tot aan de 2-0 hadden we een kans. Maar dat zij al zo vroeg in de wedstrijd scoorden maakte het voor ons wel erg moeilijk."

De Schotse manager staat meer dan ooit onder druk bij Manchester United. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor het team, zoals ik altijd doe", zei hij op de persconferentie. "We verschenen goed aan de aftrap, maar maakten het onszelf moelijk met zo'n vroege achterstand. Dat had overigens niets te maken met instelling. Ik neem de verantwoordelijkheid. Ik ben degene die ze opstelt."

Aan opstappen denkt Moyes niet. "Iedereen weet dat dit een opdracht is die veel tijd vergt. Dat is een zware taak, maar we gaan er voor. Tot nu toe is het teleurstellend. Ik dacht op voorhand al dat het een zwaar jaar zou worden, maar ik hoopte dat we meer mee konden doen in de top dan nu het geval is. We zijn opnieuw aan het bouwen en dat heeft tijd nodig. Veel clubs zijn daar op dit mee bezig. Het gaat tijd kosten om het gewenste niveau te bereiken."