Klaassen: "Pas vertrekken als je de beste bent"

Davy Klaassen zit voorlopig nog wel goed bij Ajax. De middenvelder denkt nog lang niet na over een vertrek uit Amsterdam. Zondagavond bekeek Klaassen vanaf de bank de wedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona. "Nee, dat heeft mij niet het gevoel gegeven dat ik de Eredivisie snel moet verlaten", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Wanneer het moment komt dat je de Eredivisie verlaat, hangt af van de wijze waarop je jezelf blijft ontwikkelen", vervolgt de Ajacied. "Als het goed blijft gaan, komt er een moment waarop je weet 'nu moet ik gaan'. Maar daar ben ik nog lang niet, hoor. Ik vind eigenlijk dat je pas moet vertrekken als je de beste speler in de Eredivisie bent. En niet eerder."

Eerder dit seizoen nam hij het al op tegen Barcelona. "Een compleet ander niveau", aldus Klaassen. "Het gaat zoveel sneller dan in de Eredivisie. Dat houdt automatisch in dat je sneller uitgeput raakt."

Tegen Barcelona speelde Klaassen een ijzersterke wedstrijd en was in de slotfase slim door tijd te rekken. Het leverde complimenten op van Robin van Persie. "Ik las het in de krant. Als er eventueel een WK volgt, krijg je alleen maar van dat soort sterke tegenstanders. Dan moet je dus op en top scherp zijn en overal op voorbereid zijn. De wedstrijd tegen Barcelona heeft mij in elk geval het gevoel gegeven dat het dus wel kan. Als je een plan hebt en je voert dat precies uit, is er een kans. Dat hebben wij bewezen."