Huntelaar gunt Bayern 'verdiende titel'

Klaas-Jan Huntelaar kan goed leven met de landstitel voor FC Bayern München. De spits van Schalke 04 speelde dinsdagavond met 0-0 gelijk tegen Borussia Dortmund en door dat resultaat had Bayern aan een zege bij Hertha BSC genoeg om zich tot de vroegste kampioen ooit in de Bundesliga te kronen. "Ze zijn heel sterk en spelen echt goed", reageert Huntelaar. "We zagen het vorig jaar in de Champions League al en dit jaar opnieuw."

"Bayern verdient het, want ze hebben niet één wedstrijd verloren", vervolgt Huntelaar. Toch plaatst hij nog een kleine kanttekening. "Hopelijk verliezen ze de komende zeven wedstrijden. Dat is beter voor de competitie."

Over de doelpuntloze remise van zijn ploeg tegen rivaal Dortmund was Huntelaar te spreken. "Het was een leuke wedstrijd, vooral de eerste helft. Door agressief spel konden we ze achteruitdrukken." Na rust nam Dortmund het initiatief over. "We waren een beetje moe van de eerste helft en gaven hun één of twee meter meer. Maar uiteindelijk is 0-0 een goed resultaat."