Gerbrands wil niet speculeren over PSV

Toon Gerbrands wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar PSV. In Eindhoven moet hij algemeen directeur Tiny Sanders opvolgen. Een tijd geleden kondigde Sanders zijn vertrek bij PSV aan, en sindsdien is er volop gespeculeerd over zijn opvolging.

Het gerucht dat Gerbrands momenteel in beeld is wordt steeds hardnekkiger. De huidige bestuurder van AZ wil niet te diep ingaan op de mogelijke belangstelling vanuit Eindhoven.

"Je kunt me nu niet vragen of ik er open voor sta. Voor vragen moet je bij PSV zijn", zo liet hij De Telegraaf weten. Toch lijkt Gerbrands wel oren te hebben naar een overstap. "Een gerucht van vandaag kan morgen wel waar zijn. Maar als ik nu antwoord geef, is dat speculeren."

Het zou niet de eerste keer zijn dat een andere club Gerbrands wil wegkapen bij AZ. Sinds zijn komst naar Alkmaar van twaalf jaar geleden stonden al diverse andere werkgevers op de stoep voor de voormalige volleybaltrainer.

"Ajax kwam in de tijd van Gertjan Verbeek, waarbij ik een commitment had naar AZ. Heerenveen viel in de periode van de curator. En NOC*NSF meldde zich ook in een verkeerde periode voor de functie van chef de mission", somt hij op.

Gerbrands beschikt bij AZ over een doorlopend contract. "Net als bij een ambtenaar of journalist is dat een arbeidsovereenkomst, waaraan een opzegtermijn vastzit. Hoe lang die is, weet ik eerlijk gezegd alleen niet."