Vidal niet geïnteresseerd in Barça of Real

Hij wordt al jaren met een transfer naar FC Barcelona of Real Madrid in verband gebracht, maar Arturo Vidal ziet geen reden om Juventus te verlaten.

De 26-jarige middenvelder behoort al geruime tijd wekelijks tot de uitblinkers bij De Oude Dame, en levert zowel verdedigend als aanvallend zijn bijdrage. Die veelzijdigheid is ook de Spaanse top niet ontgaan, getuige de aanhoudende belangstelling voor de Chileen.

Ook dit seizoen is hij op dreef. Tot dusver maakte Vidal achttien doelpunten verspreid over alle competities waarin Juventus uitkomt. Die doeltreffendheid heeft in Spanje de alarmbellen doen rinkelen. "Ik luister niet naar de sirenes vanuit Spanje", reageert Celia Punk tegenover FourFourTwo.

"Mijn familie is gelukkig in Turijn. Ik heb het al zo vaak gezegd: ik ben hier gelukkig", aldus Vidal, die nog voldoende doelen te bewerkstelligen heeft in Turijn. "Ik blijf bij Juventus, omdat voorzitter Andrea Agnelli me heeft gevraagd om de Champions League te winnen met deze club."

Juventus is hard op weg naar de derde opeenvolgende landstitel. Daarnaast is de ploeg nog actief in de kwartfinale van de Europa League. De Champions League moest Juventus vaarwel zeggen na een nederlaag tegen Galatasaray.