Jans: "Ik vind het sneu voor Gentenaar"

PEC Zwolle plaatste zich woensdagavond ten koste van N.E.C. Nijmegen voor de finale van de KNVB Beker. Trainer Ron Jans was na afloop dolgelukkig, maar leefde mee met Dennis Gentenaar. PEC was op eigen veld met 2-1 te sterk voor de Nijmegenaren. Bij beide doelpunten ging Gentenaar niet vrijuit.

De 38-jarige doelman gaf onlangs nog aan na dit seizoen te stoppen en hoopte afscheid te kunnen nemen met een prijs. Mede door zijn eigen fouten zit dat er nu niet in. "Ik vind het sneu voor hem. Hij heeft een fantastische loopbaan gehad, maar was in deze wedstrijd een beetje de schlemiel van N.E.C.. En wij waren de gelukkige winnaars", zei Jans na afloop.

Niet alleen Gentenaar zal een slechte nacht gehad hebben. Aanvaller Michael Higdon liet twee grote kansen onbenut. "Het was een moeizame overwinning. Maar dat zal ons verder worst wezen. Voor de tweede keer in het betaalde voetbal staat PEC in de bekerfinale en voor de eerste keer mogen we daarvoor naar De Kuip. Daar gaan we wel even van genieten", aldus Jans.

"Het besef komt denk ik pas achteraf", zei N.E.C.-aanvoerder Rens van Eijden na de wedstrijd in gesprek met Omroep Gelderland. "Voor mij is het nu een nederlaag en elke nederlaag is er één. En ik kan totaal niet tegen mijn verlies dus wat dat betreft is het sowieso klote. We waren er dichtbij om iets moois te bereiken in de beker. We hebben hard gewerkt om hier te komen, maar we hebben nagelaten om er iets moois van te maken. Duidelijk dat het heel zuur is voor Dennis Gentenaar."

N.E.C. heeft weinig tijd om te treuren. De Nijmegenaren moeten degradatie zien te voorkomen. "Ik weet niet waar vandaan, maar we moeten nu weer opstaan, koppen omhoog en doorgaan. We hebben nog vijf gigantisch belangrijke wedstrijden te gaan. We staan op een plek die niet N.E.C.-waardig is en we moeten alle zeilen bijzetten om erin te blijven."