Seedorf: "Media creëren crisis"

Clarence Seedorf zag AC Milan eindelijk weer eens winnen in de Serie A. De trainer haalde na afloop uit naar de Italiaanse media. Het Italiaanse journaille schreef voorafgaand aan het duel met Fiorentina namelijk dat een nederlaag Seedorf zijn baan zou kunnen kosten.

Milan won met 0-2, dus dat scenario bleef gelukkig voor de Nederlandse coach uit. Maar Seedorf was het nog niet zomaar vergeten. "Er zijn veel dingen gezegd en geschreven die gewoon niet kloppen", aldus Seedorf op een persconferentie. "Kritiek mag natuurlijk, maar het moet wel opbouwend zijn. Ik zag alleen maar pogingen om een crisis te creëren."

Ondanks het tumult voorafgaand aan het duel in Florence, kwam Milan vastberaden aan de start van het duel. "Ik heb de spelers gezegd dat ze zich goed moesten voorbereiden en alleen aan de wedstrijd moesten denken. Dat is gelukt en daarom ben ik trots op ze."

Aanvaller Mario Balotelli, afgelopen weekeinde nog bankzitter, was met twee vrije trappen belangrijk bij de 0-2 zege. De eerste werd na een redding van doelman Neto alsnog ingekopt door Philippe Mexès en de tweede krulde de Italiaan in de bovenhoek. "De intensiteit waarmee hij het veld op ging was uitstekend. Daarnaast speelde hij een constante wedstrijd."

Ook aanvoerder Ricardo Kaká was tevreden over de zege op La Viola. "De coach vroeg ons om compact te spelen. We hebben een muur voor onze defensie opgetrokken om geen goal tegen te krijgen. We moesten weer een zege boeken en dat is gelukt. Van hieruit kunnen we verder omhoog kijken."