Terugblik op het wintersportseizoen

Afgelopen zondag werd er in een aantal wintersporten gestreden om de laatste grote zeges van het seizoen. Zoals altijd zijn er nog wel wat kleine wedstrijden, het wereldkampioenschap langlaufen voor militairen bijvoorbeeld, maar wat betreft de World Cups is de winter nu echt voorbij.

Daarom blikken we bij FOK!sport in twee delen terug op de afgelopen winter. We laten zien wie de grote winnaars waren en wie er juist tegenvielen. In het eerste deel keken we al terug op het seizoen bij het alpineskiën en in het ijskanaal. Zo won de Let Martins Dukurs zijn vierde World Cup op rij bij het skeleton en pakte de halve Nederlander Marcel Hirscher zijn derde eindzege bij het alpineskiën.

Vandaag kijken we in deel twee terug op de noordse sporten en het daaraan verwante biatlon. Bij het langlaufen ging de titel naar een Noor waar dat vooraf niet echt van verwacht werd, terwijl de strijd bij de vrouwen tot de laatste wedstrijd spannend bleef. De Nederlandse biatlete Chardine Sloof maakte een stap voorwaarts door bij elke World Cup aanwezig te zijn en drie keer bij de beste vijftig te eindigen. Ook in het biatlon bleef de strijd bij de vrouwen tot de allerlaatste wedstrijd spannend.