Van den Goorbergh als kistrijder naar Dakar

Jurgen van den Goorbergh zal de komende editie van de Dakar Rally deel gaan nemen als kistrijder. De Nederlander zal met steun van zijn hoofdsponsor Super-B in Buenos Aires aan de start verschijnen met de gloednieuwe KTM 450 Rally Factory.

Voor Van den Goorbergh zal het zijn zevende deelname aan de Dakar Rally worden. In 2009 startte hij op de motor, waarna de Nederlander de overstap naar de Buggy maakte. Een succes was dit aanvankelijk niet, maar in 2012 bereikte hij de finish, waarna de oud-wegracer een jaar oversloeg. Dit seizoen was hij navigator in de vrachtwagen van Kees Koolen.

Vanuit Zuid-Amerika had Van den Goorbergh toen al door laten schemeren dat hij volgend jaar het als kistrijder wilde gaan proberen. Een kistrijder moet tijdens de rally zelf zijn motorfiets onderhouden en heeft voor de gehele periode slechts één kistje aan materiaal bij zich. Hulp van buiten is niet toegestaan. De Nederlander hoopt winnaar te worden van het kistklassement en bovendien een plaats in de top 25 te kunnen veroveren.