[PD] Sociedad profiteert van puntverlies Bilbao

Real Sociedad heeft zichzelf weer wat hoop gegeven op de vierde plek in de Primera Division. De Basken versloegen Real Valladolid donderdag thuis met 1-0 door een treffer van Carlos Vela. Sociedad profiteerde daarmee van de 0-0 remise van Athletic Bilbao bij Elche van dinsdag.

Bilbao staat met 56 punten vierde, een plek die recht geeft op Champions League-voetbal. Sociedad bezet de zesde plek met 49 punten, met nog acht duels te gaan. Sevilla staat tussen de twee ploegen in met 50 punten op de vijfde plek.

Villarreal boekte ook een overwinning. De nummer zeven van de ranglijst kwam door een 1-0 zege bij Getafe op 48 punten. Middenmoter Valencia speelde met 2-2 gelijk bij degradatiekandidaat Almeria. In die wedstrijd viel een opmerkelijke goal te noteren. Seydou Keita scoorde in de eerste helft al na acht seconden.

Real Betis heeft weer wat hoop op lijfsbehoud. De ploeg uit Sevilla was met 3-1 te sterk voor Levante en heeft nu 22 punten. Osasuna, dat op de veilige zeventiende plek staat, heeft er 29.