[Bundesliga] Scorende Huntelaar loodst Schalke naar tweede plek

Aan de hand van een scorende Klaas-Jan Huntelaar is Schalke 04 vrijdag naar de tweede plaats in de Bundesliga gestegen. De Nederlandse spits tekende voor de tweede goal in de 2-0 thuiszege op Hertha BSC, de equipe van zijn landgenoot Jos Luhukay.

Chinedu Obasi had na zestien minuten de score geopend. Schalke ging door de zege Borussia Dortmund voorbij. De rivaal kan zaterdag bij winst op VfB Stuttgart de achterstand van twee punten weer goedmaken.

Beide ploegen kregen in de openingsfase een goede kans. Schalke raakte uit een vrije trap de paal, terwijl Hertha-spits Adrian Ramos vrij voor doelman Ralf Fährmann faalde.

Obasi zou uiteindelijk tot man van de wedstrijd uitgroeien. Hij opende de score en leverde vlak voor rust de assist voor de 2-0 van Huntelaar. Het was voor de Nederlander zijn elfde goal van het seizoen en de zevende in de laatste vijf wedstrijden.

Voor Hertha waren de druiven zuur. De Berlijnse ploeg bleef voor de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning. Hertha staat met 36 punten negende.