Veltman: "Moeten zorgen dat Tadic niet kan draaien"

Ajacied Joël Veltman is op zijn hoede voor het gevaar Dusan Tadic bij Twente. "Dat is een klasbak natuurlijk, schoot er onlangs tegen AZ in de laatste minuut ook nog een heel mooie bal in", vertelt hij tegen Novum Nieuws. Toch denkt Veltman te weten hoe de Serviër zondag in de Arena onschadelijk gemaakt moet worden. "Daar moet je kort opzitten, zodat hij niet kan draaien en niet in zijn spel kan komen."

Ploeggenoot Davy Klaassen verzekert dat Ajax in de topper van eigen kracht uitgaat. "Wij gaan spelen om te winnen. Ik weet niet wat het idee van Twente is, maar wij zullen volle bak op de aanval spelen." Bang voor de voorhoede van Twente is Klaassen niet. "Wij hebben ook een goede achterhoede. Als die in vorm is, moet er weinig door kunnen komen

Bij winst kan Ajax een flink voorschot nemen op de vierde landstitel op rij, weet Veltman."Als we winnen, zetten we een heel goede stap. Dan zetten we PSV op negen punten en alle concurrenten ook. We mogen het eigenlijk nu al niet meer weggeven en dan al helemaal niet."