Bazoer: "Talenten stromen sneller door bij Ajax"

Riechedley Bazoer ruilde de jeugdopleiding van PSV vorig jaar in voor die van Ajax. Het 17-jarige toptalent voelt zich thuis in Amsterdam. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het tot dusver nog niet, maar Bazoer heeft het gevoel dat hij wekelijks stappen maakt bij de regerend landskampioen.

Zijn wedstrijden werkt hij hoofdzakelijk met Jong Ajax af in de Jupiler League. Volgens de centrumverdediger annex controlerende middenvelder is het bij Ajax makkelijker om door te breken dan bij PSV. "Talenten stromen hier sneller door naar het eerste elftal", legt hij uit in gesprek met AT5. "Dat is ook de reden dat ik naar Ajax ben gekomen."

Bazoer is blij dat het beloftenteam in de Jupiler League uitkomt. "In de Jupiler League krijgt je weerstand, dan moet je echt bikkelen. Grote mannen, ze voetballen voor hun brood, jij komt daar als 17-jarige, dan moet je gewoon bikkelen. Ik speel het liefst als verdedigende middenvelder. Bij PSV stond ik rechts centraal achterin, daar kan ik ook goed uit de voeten. Je kan me dus wel zien als concurrent van Daley, ja."

Dit seizoen maakten ploeggenoten Ricardo Kishna en Jaïro Riedewald al de overstap naar het eerste elftal. "Leuk voor Riedewald en Kishna dat ze het nu goed doen, ik moet gewoon mijn best blijven doen", zegt Bazoer daarover. "Na de winterstop heb ik drie wedstrijden gespeeld, ik vind wel dat ik goed heb gespeeld. We zullen zien of ik er volgend jaar bij zit."

Dat de jonge middenvelder dicht tegen een debuut aanzit bleek tijdens de winterstop, toen Frank de Boer hem uitnodigde voor een trainingskamp met de hoofdmacht. "Het was leuk, maar ik raakte geblesseerd en kon toen die twee wedstrijden niet spelen. Toen ik terug kwam in Nederland bleek er een scheurtje in mijn meniscus te zitten, daardoor lag ik er zes weken uit. Dat was wel het diepepunt tot nu toe bij Ajax."