[PL] United wint in aanloop naar treffen met Bayern

Manchester United heeft in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München van dinsdag geen misstap gemaakt. De ploeg van David Moyes versloeg met Alexander Büttner in de basis Aston Villa zaterdag op Old Trafford met 4-1. Juan Mata scoorde zijn eerste goal voor United, terwijl Wayne Rooney tweemaal het net vond. Javier Hernandez scoorde in de slotfase de vierde.

United leek na dertien minuten een lastige middag tegemoet te gaan. Ashley Westwood zette Villa toen met een vrije trap op 1-0. Rooney kon zeven minuten later echter vrij inkoppen, waarna Leandro Bacuna in de 44e minuut de 2-1 inleidde. De voormalig FC Groningen-back haalde Mata onderuit in het strafschopgebied. Rooney benutte de penalty die volgde.

Met Mata's eerste treffer voor United, onbedoeld voorbereid door Ron Vlaar, in de 58e minuut was het duel beslist. Moyes' equipe staat met 54 punten zevende in de Premier League. Het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League tegen regerend Europees kampioen Bayern staat dinsdag op het programma.

Het treffen tussen United en Villa kende een vervelend begin voor de geplaagde Moyes. Een vliegtuig met een spandoek met daarop de tekst 'Wrong One - Moyes out' vloog kort na het beginsignaal over Old Trafford. De tekst was een knipoog naar de bijnaam van Chelsea-coach Jose Mourinho, de 'Chosen One'.