[PL] Koploper Chelsea verliest bij Crystal Palace

Chelsea heeft dure punten verloren in de strijd om de Premier League-titel. De equipe van Jose Mourinho ging zaterdag met 1-0 onderuit bij Crystal Palace. John Terry werd in de Londense derby met een eigen doelpunt in de 52e minuut de schlemiel van de middag.

Manchester City kan later zaterdag op bezoek bij Arsenal profiteren van de nederlaag van de koploper. Als de Citizens winnen komen ze op gelijke hoogte met Chelsea, terwijl ze dan twee wedstrijden minder gespeeld hebben.

Jonathan de Guzman viel in positieve zin op bij Swansea City. De oud-Feyenoorder scoorde in Wales twee keer tegen Norwich City. Door een goal van Wayne Routledge werd het uiteindelijk 3-0 voor Swansea, waar Michel Vorm op doel stond. Ricky van Wolfswinkel werd na 73 minuten gewisseld bij Norwich.

Zonder de geblesseerde doelman Tim Krul ging Newcastle United de boot in op bezoek bij Southampton: 4-0. Vurnon Anita speelde de hele wedstrijd voor de verliezende ploeg, Luuk de Jong alleen de tweede helft.

Erik Pieters was met Stoke City met 1-0 te sterk voor Hull City. West Bromwich Albion en Cardiff City remiseerden na een spectaculair slot met 3-3. Thievy Bifouma van West Brom (94e minuut) en Mats Möller Daehli van Cardiff (95e minuut) vonden diep in blessuretijd het net.