[PD] Messi schiet Barça vanaf elf meter langs Espanyol

Barcelona heeft de stadsderby tegen Espanyol zaterdag met veel moeite met 1-0 gewonnen. Er moest een strafschop aan te pas komen om de ploeg van Gerardo Martino aan een doelpunt te helpen. Na hands van Javi Lopez benutte Lionel Messi de buitenkans in de 77e minuut.

Espanyol moest het na een rode kaart voor doelman Francisco Casilla wegens hands buiten zijn strafschopgebied in de slotfase stellen met tien man. Omdat er al drie keer was gewisseld trok Lopez in de 83e minuut de keepershandschoenen aan. Hij wist zijn doel wel schoon te houden.

Barcelona is ten minste voor een paar uur koploper van de Primera Division. Atlético Madrid kan de Catalanen later zaterdag op bezoek bij nummer vier Athletic Bilbao weer van de eerste plek stoten. Real Madrid heeft vijf punten minder dan Barça en treft zaterdag in eigen huis Rayo Vallecano.

De drie titelkandidaten zijn ook nog actief in de Champions League. Barça en Atletico nemen het aankomende dinsdag tegen elkaar op in het miljoenenbal.