Opnieuw ongeval bij WK-stadion São Paulo

Bij de Corinthians Arena in São Paulo is een bouwvakker ernstig gewond geraakt toen hij van acht meter hoogte naar beneden viel. De identiteit van het slachtoffer is niet bekend, maar de brandweer van São Paulo heeft volgens ESPN Brazil bevestigd dat er een bouwvakker met zware verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is ook nog niet duidelijk. In de Corinthians Arena worden tijdens het WK van komende zomer zes wedstrijden gespeeld, waaronder het openingsduel op 12 juni tussen Brazilië en Kroatië. Nederland speelt in São Paulo tegen Chili, terwijl ook België (tegen Zuid-Korea) en Engeland (tegen Uruguay) er een pouleduel afwerken.

Het ongeval van dit weekend is helaas niet het eerste dat in São Paulo plaatsvond. Vorig jaar november kwamen twee werklieden van 42 en 44 jaar om het leven toen een bouwkraan omviel. Bij werkzaamheden in de stadions van Manaus en Brasilia vielen ook al enkele doden te betreuren.

Ondanks de deadline van 31 december 2013 die de FIFA stelde voor het bouwen van de stadions, zijn sommige WK-decors nog niet helemaal af. De verwachting is dat de Corinthians Arena volgende maand wordt opgeleverd.