[PL] Arsenal knokt zich naast Manchester City

Arsenal en Manchester City hebben zaterdagavond niet geprofiteerd van de nederlaag van Chelsea. Beide titelkandidaten hielden elkaar in een spannende wedstrijd in evenwicht. Arsenal bleek dit seizoen in de topwedstrijden vooral kwetsbaar in de openingsfase, en tegen Manchester City was dat niet anders.

De bezoekers waren vooral via de rechterflank zeer gevaarlijk, waar Jesús Navas en Pablo Zabaleta voortdurend Kieran Gibbs in de problemen brachten. De openingstreffer na negentien minuten kwam dan ook niet onverwachts. Lukas Podolski leed op het middenveld balverlies, waardoor Edin D¸eko uiteindelijk in scoringspositie kwam. De spits schoot tegen de paal, maar in de rebound stond David Silva op de goede plek om 0-1 te maken.

Het geplaagde team van Arsène Wenger leek daardoor te zijn wakker geschud, want Arsenal kwam daarna beter in de wedstrijd. De fans in het Emirates Stadium moesten echter tot na de pauze wachten voordat The Gunners echt de overhand kregen. Kort na rust leverde dat ook de gelijkmaker op.

Mathieu Flamini, die vorige week tegen Chelsea nog op de bank begon, was bij Arsenal de grote held. Hij klopte doelman Joe Hart na een voorzet van Podolski vanaf de linkerkant. Kort daarvoor miste D¸eko een grote kans, nadat keeper Wojciech Szczęsny een voorzet van Navas niet kon klemmen.

In een volledig open wedstrijd die beide kanten op kon, waren de beste mogelijkheden vervolgens voor Arsenal. Podolski had een tweede Londense treffer op zijn schoen, hij stuitte echter op Hart. Aan de andere kant moest Szczęsny ingrijpen bij een afstandsknal van Fernandinho.

In de slotfase was Olivier Giroud uit een vrije trap van Santi Cazorla gevaarlijk, terwijl Yaya Touré bijna scoorde uit een scrimmage. Het bleef in Noord-Londen echter 1-1. Door de nederlaag van Chelsea lopen beide teams een puntje in op de koploper. City staat nu twee punten achter (met twee duels tegoed) en Arsenal vijf.