[Serie A] Kaká leidt Milan ruim langs Chievo

AC Milan heeft in de Serie A een prima zege behaald tegen Chievo. Het werd 3-0. Bij het team van Clarence Seedorf was Kaká de gevierde man. In de vierde minuut was het echter Mario Balotelli die de Rossoneri aan de leiding bracht.

De Italiaanse aanvaller rondde beheerst af na een voorzet vanaf de rechterkant van Adil Rami. Amper twee minuten later stond het al bijna 2-0, toen doelman Michael Agazzi nog net zijn vingertoppen tegen de inzet van Adel Taarabt kreeg. Na een kwartier zorgde ook Chievo voor gevaar. Het mocht Urby Emanuelson daarvoor bedanken, want door matig uitverdedigen van de oud-Ajacied kwam Simone Bentivoglio in scoringspositie. Keeper Christian Abbiati hield Milan op de been.

Milan liet Chievo daarna wat meer naar voren voetballen, waardoor er op de counter wat ruimte ontstond. Keisuke Honda kon op die manier Kaká alleen op de keeper afsturen. De Braziliaan, die zijn driehonderste duel voor AC Milan speelde, schoof de bal keurig langs Agazzi: 2-0.

Door Honda bleef het voor rust bij twee goals, want de Japanner miste een megakans om de score uit te breiden. Balotelli was niet zelfzuchtig, en hij wilde Honda van dichtbij laten scoren. De oud-speler van VVV-Venlo kreeg het echter voor elkaar om de bal over te schieten.

Negen minuten na de pauze was de wedstrijd alsnog beslist. Emanuelson vond bij de linkerhoek van het strafschopgebied Kaká, die de bal vervolgens fraai langs Agazzi in de bovenhoek krulde. Op aangeven van Robinho kreeg Emanuelson zelf ook nog een goede kans. Hij schoot een kwartier voor tijd over het doel. Milan won zodoende met 3-0, ondanks dat Chievo in blessuretijd een strafschop mocht nemen.

Cristian Zaccardo, die de afwezige Philippe Mexes verving, maakte een overtreding op Cyril Thereau. De Fransman schoot van elf meter tegen de onderkant van de lat. Na 31 duels bezet AC Milan de negende plek in de Serie A. Het gat met de Europa League-plaatsen is nu nog vijf punten. Chievo staat nog steeds zestiende.