Klaassen: "Mislukt seizoen zonder titel"

Davy Klaassen kan alleen van een geslaagd seizoen spreken als hij de landstitel wint met Ajax. De middenvelder kent dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. Hoewel hij het seizoen begon in het beloftenteam van de Amsterdammers, groeide hij gaandeweg het seizoen uit tot een vaste kracht die het zelfs tot het Nederlands elftal schopte.

“Natuurlijk is het een bijzonder jaar voor mij, maar zonder kampioenschap zou het alsnog een mislukt seizoen zijn”, zegt de talentvolle Ajacied in gesprek met NUSport. Ajax maakt het in de slotfase van het seizoen spannend. Hoewel de landstitel al in kannen en kruiken leek te zitten, verspeelde de grootmacht de laatste weken herhaaldelijk punten.

"In de vorige wedstrijden ontbrak de frisheid gewoon een beetje. Het scheelt ook dat Twente zich niet gaat ingraven en tegen dat soort ploegen spelen wij beter. Het is hun laatste kans, dus zij zullen alles op alles zetten, maar dat doen wij ook."

De snelste weg naar de titel is voor Ajax om drie keer te winnen. Dat wordt een lastig karwei met clubs als FC Twente en Vitesse op het programma. "We willen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk kampioen worden en als we die drie wedstrijden winnen, kan het ons bijna niet meer ontgaan."