[JL] Willem II legt Jong Ajax op de pijnbank

Willem II heeft Jong Ajax zondag zijn eerste nederlaag in de vierde periode bezorgd. De Tilburgers waren in eigen huis met liefst 7-1 te sterk voor de Amsterdammers, die hun laatste vijf competitieduels hadden gewonnen. Willem II verkleint de achterstand op koploper FC Dordrecht tot vier punten en heeft bovendien nog een duel tegoed.

Via Tobias Sana namen de beloften van Ajax nog wel de leiding, maar nog voor rust herstelde Willem II de orde. Bruno Andrade was met drie treffers de grote man. Ruud Boymans scoorde twee keer en Terell Ondaan en Ali Messaoud werkten zich ook op het scorebord.

Thijs Hendriks was de matchwinner voor Achilles '29. Hij maakte tegen Telstar na 58 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. De Gelderse club blijft ondanks de drie punten hekkensluiter in de Jupiler League, Telstar staat zestiende.