Jansen: "Ajax is de terechte kampioen"

Ajax is hard op weg naar de vierde landstitel op rij. FC Twente-trainer Michel Jansen zag dat zijn team zondag met 3-0 onderuit ging in Amsterdam.

Het gat tussen Ajax en nummer vijf FC Twente is opgelopen tot tien punten. Feyenoord staat tweede op acht punten van de ploeg van trainer Frank de Boer. De coach lijkt voor het vierde seizoen op rij de kampioensschaal te gaan veroveren. Jansen hoopte de titelstrijd nog spannend te maken in de topper in de ArenA.

"Maar we zijn blijkbaar nog niet goed genoeg om dit soort duels te winnen", zei Jansen tegenover de NOS. "We creëren veel, maar uiteindelijk gaat het gewoon om doelpunten. We hebben onszelf niet beloond voor ons goede spel." Ajax won thuis via doelpunten van Stefano Denswil, Lasse Schöne en Bojan Krkic (3-0).

"Als je zo verliest, moet je naar jezelf kijken. Dit was onze laatste kans om terug te komen in de titelstrijd, maar we hebben het allemaal weggegeven. Nu gaan we ons volledig focussen op de tweede plaats", aldus de coach van FC Twente. De Tukkers hebben net als Ajax nog vijf wedstrijden voor de boeg.

"Ik feliciteer Frank de Boer pas als het zover is, maar er moet een wonder gebeuren wil Ajax de titel niet winnen. Ze zijn de terechte kampioen", besluit Jansen. FC Twente staat twee punten achter nummer twee Feyenoord. PSV en Vitesse staan met één duel meer gespeeld ook boven de ploeg van Jansen.