Greipel moet na valpartij streep door voorjaar zetten

Voor André Greipel zit het voorjaar er hoogstwaarschijnlijk op. De Duitser van Lott-Belisol kwam vandaag ten val in Gent-Wevelgem en het heeft er alle schijn van dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Dit heeft zijn ploegleider Marc Sergeant vanavond gemeld. "Greipel is na zijn val bij ons in de wagen gekropen, maar zei onmiddellijk dat zijn sleutelbeen gebroken was", meldde Sergeant. "We gaan de blessure nog eens verder laten bekijken in het ziekenhuis, maar als een renner zelf zegt dat hij zijn sleutelbeen gebroken heeft, dan zal het wel zo zijn."

De valpartij vond plaats op acht kilometer voor de finish. De blessure is volgens Sergeant een flinke tegenvaller: "Het is een fikse streep door de rekening. Niet alleen voor vandaag, omdat we konden winnen met Greipel, maar ook voor de komende wedstrijden."

Update 22.55 uur

De Duitse wielrenner André Greipel moet alle grote wedstrijden van de komende weken aan zich voorbij laten gaan. De topsprintervan Lotto-Belisol heeft vandaag bij een valpartij tijdens Gent-Wevelgem een forse blessure opgelopen.

Niet alleen raakte een sleutelbeen uit de kom, maar ook scheurde hij beide gewrichtsbanden tussen sleutelbeen en schouder volledig af. Dat bleek uit onderzoek in het ziekenhuis, waar Greipel direct werd geopereerd.