De Boer: "Heel erg als we titel weggeven"

Frank de Boer stevent met Ajax af op de vierde landstitel op rij. De titelverdediger in de Eredivisie was zondag te sterk voor concurrent FC Twente. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het verschil tussen Ajax en nummer twee Feyenoord acht punten.

"Het zou wel heel erg zijn als we die titel nog weggeven", zei De Boer tegen FOX Sports. "Toch ben ik al weer bezig met woensdag. De focus gaat nu op RKC, daar gaat het nu om."

Ondanks de ruime ovewinning (3-0) was De Boer niet helemaal tevreden over het spel van Ajax. "We gaven ook drie dotjes van kansen weg. In de tweede helft hebben we het beter gedaan", aldus de coach, die met name de strijdlust van de spelers roemde na de topper in de ArenA. 

"Het mooiste voorbeeld daarvan was Ricardo van Rhijn, die op een gegeven moment stond te kotsen", besluit De Boer. Van Rhijn speelde de wedstrijd uit ondanks dat hij moest overgeven. "Ik voelde het voor de wedstrijd al een beetje aankomen", aldus de rechtsback van de koploper in de Eredivisie.

"Na een aantal sprints in de tweede helft kwam er wat uit mijn maag zetten. Ondanks dat je het moeilijk hebt, probeer je de ruimtes op te vullen. De laatste vijf minuten was het 'schluss'", besluit Van Rhijn, die met Ajax komende woensdag op bezoek gaat bij RKC Waalwijk en zondag tegen Vitesse speelt.


De Boer krijgt de felicitaties van assisent-trainer Schreuder van Twente (PRO SHOTS/Stanley Gontha)