Groningen bindt Bizot en Van Nieff

FC Groningen heeft doelman Marco Bizot langer aan zich gebonden. Een optie in het contract van de 23-jarige werd gelicht, waardoor hij nog twee jaar bij de Groningers blijft. Ook bij Yoëll van Nieff werd een clausule in zijn contract aangeroepen. De 20-jarige middenvelder ligt daardoor ook volgend seizoen vast. Voor verdediger Nick Bakker geldt hetzelfde.

Andraz Kirm mag weg. De 29-jarige Sloveense aanvaller heeft een aflopend contract en Groningen benut een optie om hem te behouden niet. Met Henk Bos, Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld worden gesprekken gevoerd over contractverlenging. Groningen kreeg van Liverpool bovendien een langere periode om te beslissen of het huurling Krisztian Adorjan definitief wil overnemen. Dat moet nu voor 15 mei gebeuren.

N.E.C. meldt dat het na afloop van het seizoen met Ryan Koolwijk in gesprek gaat over een nieuw contract. De aanvaller heeft een aflopende verbintenis en dacht al hardop aan een transfer. De contracten van Youri Loen, Marcel Stutter en Jordy Tutuarima zijn, zoals de regels van de KNVB voorschrijven, opgezegd. Met de aan FC Dordrecht verhuurde Loen en met Stutter wil N.E.C. nieuwe contracten afsluiten. Voor Tutuarima, die op huurbasis bij FC Oss speelt, zit dat er niet in.

Het in degradatienood verkerende N.E.C. verlengde de contracten van Joshua Smits en Jakob Jentscher. Beiden hadden een optie voor een langere verbintenis in hun contract. De Nijmegenaren praten met Jeffrey Leiwakabessy over zijn verdere loopbaan als speler en trainer bij de jeugdopleiding.