Lodeweges gaat van Cambuur naar Heerenveen

Dwight Lodeweges gaat komend seizoen aan de slag bij sc Heerenveen. Lodeweges (57) volgt Marco van Basten op als hoofdtrainer bij de Friesche club. Hij was eerder ook al werkzaam voor sc Heerenveen. In het seizoen 2003-2004 was Lodeweges assistent onder hoofdtrainer Foppe de Haan.

Lodeweges had nog een contract tot medio 2015 bij SC Cambuur. In het contract was ook een clausule opgenomen dat hij tussentjds weg kon als er kans was op sportieve verbetering. Van deze optie maakt hij nu gebruik. 

Manager voetbalzaken Hans Vonk van sc Heerenveen is blij met de komst van Lodeweges. "Dwight Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club."

Cambuur is onder Lodeweges één van de verrassingen in de Eredivisie dit seizoen. De promovendus staat momenteel elfde in de Eredivisie. Cambuur zegt op de clubsite zich te beraden over de invulling van de technische staf van volgend seizoen. Assistent-trainer Henk de Jong is een belangrijke kandidaat om de functie van Lodeweges over te nemen. 

Lodeweges heeft de afgelopen twee decennia voor verschillende clubs in Nederland, Canada, Japan en Abu Dhabi gewerkt. In Nederland was hij onder meer hoofdtrainer bij FC Zwolle, FC Groningen en dit seizoen bij SC Cambuur. Verder werkte hij onder andere als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles en PSV.