Greipel succesvol geholpen aan sleutelbeenkwetsuur

André Greipel heeft na een geslaagde operatie niet veel last meer van zijn zware sleutelbeenblessure. Bij de renner van Lotto-Belisol werden zondagavond de afgescheurde gewrichtsbanden tussen schouder en sleutelbeen vervangen. Hij verliet maandag het ziekenhuis.

"De fysieke pijn valt mee. De ingreep is geslaagd en ik voel me vrij goed op dit moment", laat de Duitser weten in een verklaring van zijn ploeg. Greipel liep de blessure op in Gent-Wevelgem. Hij was in de finale betrokken bij een valpartij en zag daardoor de kans op een overwinning aan zijn neus voorbij gaan.

"We controleerden de vroege vlucht, iedereen was zeer alert, we waren nog met vijf renners vertegenwoordigd in de kopgroep en ik voelde me zeer goed. Dat ik gewonnen zou hebben, wil ik zeker niet gezegd hebben, maar ik had het graag geprobeerd", stelt Greipel, die onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix mist.

"Ik had heel graag de ploeg geholpen om in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix een zo goed mogelijk resultaat na te streven. Normaal neem ik even rust na Parijs-Roubaix, nu is die periode noodgedwongen vervroegd."