Willem Janssen definitief van Twente naar Utrecht

FC Utrecht heeft zich voor de komende vier seizoenen verzekerd van de diensten van middenvelder Willem Janssen. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. De 27-jarige voetballer, die nu al door Utrecht wordt gehuurd van FC Twente, had nog een contract tot de zomer van 2015 in de Grolsch Veste.

Janssen speelde door een zware knieblessure, die hij eind september opliep, slechts vier wedstrijden voor Utrecht. Desondanks ziet Utrecht de kwaliteiten van de geboren Nijmegenaar.

"Willem heeft in duels die hij voor ons gespeeld heeft, laten zien absoluut een meerwaarde te zijn", laat hoofd scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht weten. "Met zijn loopvermogen, kracht en sterke passing voegt hij wat toe aan de ploeg. Daarnaast is hij een natuurlijk leider in de groep."

Janssen begon zijn loopbaan bij VVV-Venlo en kwam via Roda JC in 2011 bij FC Twente terecht. In Enschede had hij moeite om een basisplaats te veroveren en dus werd besloten hem aan Utrecht te verhuren. Janssen kan waarschijnlijk bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen de groepstraining hervatten.