Ajax en Denswil komen er niet uit

Ajax heeft de onderhandelingen met Stefano Denswil tijdelijk stilgelegd. Beide partijen hebben nog geen akkoord bereikt over een nieuw contract. Voetbaldirecteur Marc Overmars heeft dat bevestigd tegenover Voetbal International.

Denswil komt dit seizoen vooral aan spelen toe als vervanger van Niklas Moisander. "Die situatie willen we niet nóg een seizoen", aldus zaakwaarnemer Winnie Haatrecht. "Met geld heeft het absoluut niks te maken."

"Het gaat erom wat de sportieve perspectieven van Stefano bij Ajax zijn." Overmars heeft nog altijd hoop dat club en speler er toch uitkomen. "We willen hem graag voor lange tijd vastleggen."

Ajax heeft Denswil een voorstel gedaan om zijn contract, dat tot medio 2015 loopt, met drie seizoenen te verlengen. De 20-jarige verdediger krijgt bovendien een hoger salaris als hij zijn handtekening zet. Denswil heeft in zijn huidige verbintenis ook een optie staan om voor één jaar bij te tekenen.

Stefano Denswil maakte zondag de openingstreffer in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (3-0). Het was zijn eerste Eredivisiedoelpunt van dit seizoen. In totaal speelde de jonge verdediger deze jaargang pas in dertien competitiewedstrijden van de Amsterdammers.