Bayern jaagt op CL-record van Ajax

Bayern München kan dinsdag tegen Manchester United een vijftien jaar oud record van Ajax verbreken. Als de Duitse titelverdediger dinsdag zegeviert op Old Trafford, boekt de ploeg daarmee de achtste uitzege op rij van dit Champions League-seizoen.

Bayern staat nu dus op zeven, wat evenveel is als het record van Ajax. Dat schrijft het ANP. Tussen 1995 en 1997 zette Ajax met uitzeges op onder andere Real Madrid en Borussia Dortmund een indrukwekkende reeks neer. Bayern München verloor op het hoogste Europese clubniveau voor het laatst in oktober 2012. In Wit-Rusland verloren de Duitser met 3-1 van BATE Borisov.

Bayern München is net als vorig seizoen ook deze jaargang nauwelijks af te stoppen. De Rekordmeister, die in eigen land het kampioenschap al binnen heeft, was dit seizoen in de Champions League al te sterk voor Manchester City, CSKA Moskou en Viktoria Plzen. Het team van Pep Guardiola verloor alleen de laatste poulewedstrijd, thuis tegen City.

In de achtste finales rekende Bayern vervolgens af met Arsenal. Na de 0-2 zege in het Emirates Stadium was een gelijkspel (1-1) in München voldoende om de kwartfinales te halen. Daarin is Manchester United dinsdag dus de tegenstander.