Eigenaar Vitesse staat achter straf Jordania

Aleksandr Tsjigirinski vindt het volkomen terecht dat Merab Jordania zich niet meer in het stadion van Vitesse mag vertonen. De eigenaar noemt het gedrag van zijn Georgische voorganger in een verklaring op de clubsite 'onacceptabel'. "De beslissingen van de directie zijn weloverwogen en in het belang van de club."

Jordania wordt ervan beschuldigd algemeen directeur Joost de Wit te hebben bedreigd. Hij zou na een akkefietje, in het bijzijn van diverse clubmedewerkers, hebben geroepen de vingers van De Wit af te snijden. Voor de directeur was dat aanleiding naar de politie te stappen en de club regelde direct een stadionverbod voor drie jaar.

Tsjigirinski stapte in 2010 samen met Jordania in Vitesse. "Ondanks dat hij veel goed werk heeft verricht voor de club zijn er fouten gemaakt", vindt de Rus. "Na de evaluatie van deze fouten hebben we in oktober 2013 besloten dat hij ermee zou stoppen en de aandelen zouden worden overgedragen."

Jordania is niet alleen de toegang ontzegd tot het Gelredome. Ook op de trainingsaccommodatie op Papendal mag hij zijn gezicht niet meer laten zien. Tegen De Telegraaf liet Jordania maandag in een reactie weten in een later stadium zijn versie van het verhaal te vertellen.