Jordania: Vitesse mocht geen kampioen worden

Volgens Merab Jordania mocht Vitesse geen kampioen worden van Chelsea, dat veel spelers verhuurt aan de Arnhemse club en een bevriende eigenaar heeft. De club vreesde sancties van de UEFA als beide clubs in de Champions League zouden spelen vanwege de nauwe banden.

"Ik wil de supporters van Vitesse het echte verhaal vertellen. Ik wilde kampioen van Nederland worden, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet", zegt de verbannen oud-eigenaar dinsdag in De Telegraaf.

"Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen", legt Jordania uit. De Georgiër vertrok in december bij Vitesse, omdat Alexander Tchigirinsky, een goede vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, de club overnam.

Ook voor trainer Fred Rutten was de eis reden om te vertrekken, stelt de Georgiër, die zich drie jaar niet meer in het stadion of bij de training van Vitesse mag vertonen, nadat hij algemeen directeur Joost de Wit zou hebben bedreigd. Jordania geeft toe dat hij heeft geroepen de vingers van De Wit af te snijden, maar de dreigementen hadden niet zo serieus genomen moeten worden.