PSV en Ritzmaier mondeling akkoord

Beide partijen lieten al meermaals doorschemeren graag samen door te gaan, en hebben elkaar inmiddels ook gevonden in een mondeling akkoord: Marcel Ritzmaier keert terug bij PSV.

De Oostenrijkse middenvelder werd bij aanvang van dit seizoen op tijdelijke basis bij SC Cambuur gestald, en laat in Friesland een goede ontwikkeling zien. PSV is dusdanig onder de indruk dat de club een nieuw, meerjarig contract op tafel heeft gelegd.

Inmiddels hebben speler en club elkaar gevonden in een nieuwe verbintenis, bevestigt Marcel Brands via de officiële clubsite. De technisch manager doet geen mededelingen over de duur van het nieuwe contract. De oude verbintenis van de talentvolle middenvelder liep volgend jaar zomer ten einde.

Onlangs werd bekend dat PSV vorig jaar nog op het punt stond om Ritzmaier te verkopen. Roda JC toonde serieuze belangstelling, maar koos uiteindelijk voor Anouar Kali. Omdat PSV zich op de valreep verzekerde van de komst van Ji-Sung Park gaf Brands Cambuur groen licht om Ritzmaier te overtuigen van een huurperiode.

Trainer Philip Cocu heeft al aan Ritzmaier verklapt dat de jonge Oostenrijker in beeld is om volgend seizoen een vaste stek in de hoofdmacht van PSV te krijgen. Bij Cambuur heeft de speler al laten zien dat hij het niveau van de Eredivisie aankan.

PSV laat verder weten dat de optie in het contract van Peter van Ooijen niet gelicht wordt. Wel gaan de Eindhovenaren binnenkort in gesprek met de 22-jarige Brabander. Jong PSV’ers Dennis Dengering (21), Tufan Özbozkurt (21) en Thomas Horsten (20) mogen uitzien naar een nieuwe club. Dat geldt ook voor A1-speler Mohamad Mahmoed (19).