AZ kan Eredivisieschema in de war schoppen

Mocht AZ in de Europa League de halve finales bereiken door Benfica te verslaan, dan creëert het een probleem voor de Eredivisie. Een van de halve finales in Europa staat gepland voor 1 mei, terwijl de KNVB twee dagen later de laatste speelronde op het programma op het programma heeft staan.

Tussen wedstrijden moet reglementair drie dagen zitten, waardoor het duel van AZ tegen Feyenoord mogelijk geschrapt moet worden. De KNVB wil echter ook dat alle duels in de eindfase van de competitie op hetzelfde moment beginnen, waardoor een hele speelronde verplaatst zou kunnen moeten gaan worden. Verschuiven naar 4 mei is vanwege dodenherdenking geen optie. Ook Bevrijdingsdag, 5 mei, is niet mogelijk, want twee dagen daarna staat de eerste ronde van de play-offs al op de rol.

Competitieleider Gijs de Jong laat weten dat de KNVB al rekening met AZ heeft gehouden. "Wij zijn druk bezig om naar de diverse scenario's te kijken. Pas als het zover is, zullen wij daarover nadere mededelingen doen. Mocht het zover komen dat AZ de halve finales haalt, dan is het jammer voor het competitieschema, maar daar hebben we dan wel een heel goede reden voor."