Robben: "Een uitdoelpunt is wel positief"

Arjen Robben was na het gelijkspel tegen Manchester United (1-1) gematigd tevreden. De aanvaller ziet voldoende perspectief om door te bekeren in Europa. Robben speelde tegen Manchester United negentig minuten mee aan de kant van Bayern München.

De formatie van Pep Guardiola werd vooraf bestempeld als de torenhoge favoriet. De kersverse Duits kampioen domineerde op Old Trafford, maar wist niet te winnen.

"Maar uiteindelijk zijn we wel tevreden. 1-1 is nog iets beter dan 0-0", zei Robben tegen de NOS. "We scoren in een uitwedstrijd. Dat is wel positief." Nemanja Vidić opende de score voor Manchester United met een kopbal, waarna Bastian Schweinsteiger de gelijkmaker binnen schoot.

Robben merkte voor de wedstrijd dat iedereen een walk-over verwachtte van Bayern. "Precies, dat beviel me ook niet zo. Die stemming. In de pers hadden ze het er ook over. Maar je speelt toch tegen Manchester United, op Old Trafford. Natuurlijk presteren ze minder in de Premier League, maar dat telt niet op zo'n avond. Dat zag je wel", aldus de vleugelspits.

De vice-captain van Oranje zag Bayern wel domineren. "United hield vooral tegen en loerde op de counter. Dat zal volgende week niet anders zijn. We lieten de bal goed lopen en dan moet je de gaatjes zien te vinden. Al met al zijn we tevreden met 1-1. Nu naar huis en volgende weke weer aan de bak", besluit Robben.