Courtois: "Volgende week duidelijkheid toekomst"

Thibaut Courtois blonk weer eens uit in het doel van Atlético Madrid. Mede door zijn reddingen bleef zijn ploeg op de been in Camp Nou. De Madrilenen stonden voor een zware klus om Barcelona in toom te houden in Camp Nou, maar kwamen zelfs verrassend op voorsprong.

Diego Ribas schoot op schitterende wijze de 0-1 binnen, maar Barça kwam vervolgens via Neymar op gelijke hoogte. Doelman Thibaut Courtois was tevreden met de remise.

"Het was een zware match", zegt de Belg tegen Sporza. "We speelden afgelopen zaterdag tegen Bilbao ook al een zwaar duel, dus dit viel wel zwaar. We moesten veel verdedigen en heel veel lopen. Ik denk dat de 1-1 wel positief is."

Met enkele katachtige reddingen liet de international weer zien dat hij een van de beste keepers van het moment is. "Ja dat waren belangrijke saves", glimlacht Courtois. "Het schot van Xavi zag ik niet goed, dus ik moest alles uit de kast halen. Bij de vrije trap van Messi wist ik wel dat hij 'm over de muur zou schieten. Die moest ik dus wel hebben."

"We hebben hier een doelpunt gemaakt en volgende week kunnen we in eigen stadion wellicht net iets meer geven", blikte de sluitpost vast vooruit.

Ook liet de huurling van Chelsea zich uit over zijn toekomst. "Het is in ieder geval honderd procent zeker dat ik bij Chelsea of Atlético speel komend seizoen. Ik denk dat er volgende week meer duidelijkheid over mijn toekomst komt, meer kan ik er op dit moment niet over zeggen. Maar het is zo goed als zeker waar ik kom te spelen."