Vonk: "Vooral spijtig voor Dwight en Cambuur"

Onder druk van de supporters voelde Dwight Lodeweges zich genoodzaakt om zijn taken per direct neer te leggen. Dat had Hans Vonk graag anders gezien. Vonk is als technisch directeur verantwoordelijk voor de aanstelling van Lodeweges bij sc Heerenveen. De ophef die onder de aanhang van aartsrivaal SC Cambuur ontstaan is over de pikante overstap had Vonk geenszins zien aankomen.

"Wij betreuren dit als sc Heerenveen", zo steekt de voormalige doelman van onder meer RKC Waalwijk, sc Heerenveen, Ajax en Ajax Cape Town van wal in gesprek met De Telegraaf. Volgens Vonk kwam de ophef ook voor de clubleiding van Cambuur als een verrassing.

"In goed overleg met Cambuur hebben we de komst van Dwight na dit seizoen mogelijk gemaakt en bekend gemaakt. Daar is netjes over gecommuniceerd. Wij hadden het niet voor mogelijk gehouden dat er zo heftig op de overstap zou worden gereageerd. Het is vervelend, maar vooral spijtig voor Dwight en de club Cambuur."

Dinsdag bestormden fans van Cambuur het stadion, om verhaal te halen bij Lodeweges. Vanwege de rivaliteit tussen beide Friese clubs wordt de overstap naar Heerenveen de ervaren trainer niet in dank afgenomen. Enkele uren later maakte Lodeweges bekend per direct te stoppen in Leeuwarden.