FC Barcelona krijgt transferverbod van FIFA

FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes geen spelers aantrekken. Daarnaast moet de club een fikse boete betalen. De Spaanse topclub kreeg die straf woensdag opgelegd door wereldvoetbalbond FIFA. Barcelona wordt ervan beschuldigd de regels die gelden voor het contracteren van spelers onder de 18 jaar te hebben geschonden.

De regels met betrekking tot het contracteren van minderjarige spelers zouden door de Catalanen minimaal tien keer zijn overtreden in een periode over de afgelopen vijf jaar. De overtredingen worden als 'ernstig' gezien door de FIFA. In de komende negentig dagen heeft FC Barcelona de tijd om de situatie rondom de jeugdspelers te rapporteren aan de wereldvoetbalbond.

Dit verbod betekent dat de ploeg een jaar lang geen spelers van buitenaf aan zou kunnen trekken. Dit zou onder andere betekenen dat er geen vervanger van buitenaf kan worden gehaald voor de vertrekkende doelman Victor Valdés. De sluitpost, die jarenlang voor de Blaugranas speelde verlengde zijn aflopende contract niet.

Naast het verbod op transfers zal de club ook een boete moeten betalen. Het boetebedrag bedraagt 450.000 Zwitserse frank, wat omgerekend op ongeveer 400.000 euro uitdraait.