De Jong verlengt contract bij uitblijven transfer

Wat een afscheidstournee over de Nederlandse velden had moeten worden, werd een jaargang vol blessureleed: Siem de Jong gaat niet langer blind uit van een transfer. Vorig jaar zomer besloot de aanvoerder van Ajax zijn verblijf in de hoofdstad met minimaal een jaar te verlengen, met in zijn achterhoofd dat dit zijn laatste seizoen bij de Nederlandse recordkampioen zou zijn.

Na talrijke blessures is een transfer deze zomer niet meer zo zeker. Het is nog maar de vraag of clubs die De Jong eerder op het verlanglijstje hadden staan de aankomende maanden zullen aankloppen. De zesvoudig Oranje-international is in ieder geval niet van plan om Ajax door de achterdeur te verlaten.

Aangezien zijn contract medio 2015 ten einde loopt, zal hij deze zomer verkocht moeten worden, of zijn contract verlengen. Daarover hebben beide partijen alvast overeenstemming bereikt, zo liet Marc Overmars aan Voetbal International weten. "Als Siem komende zomer bij ons blijft, gaat hij inderdaad bijtekenen. Dat is de intentie van beide partijen", aldus de directeur voetbalzaken van de regerend landskampioen.

Als gevolg van blessureleed moest De Jong dit seizoen de nodige wedstrijden missen. In totaal kwam hij tijdens achttien competitiewedstrijden in actie. Daarin maakte hij zeven doelpunten. De voorbije vier jaren haalde hij iedere keer de dubbele cijfers.