Brama neemt schuld op zich na remise Twente

Wout Brama maakte woensdag zijn rentree in het basisteam van FC Twente. De middenvelder kijkt er met een slecht gevoel op terug. Twente verspeelde in eigen stadion twee kostbare punten tegen ADO Den Haag.

Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, maar ADO kwam langszij nadat Rasmus Bengtsson een rode kaart kreeg: 1-1. "Dom balverlies van mij zorgde voor het kantelpunt in de wedstrijd", zei Brama na afloop volgens De Telegraaf. "Ik lijd balverlies uit een vrije bal, daarna staan we niet goed en vervolgens pakken we een rode kaart." Michiel Kramer maakte daarna voor de Haagse bezoekers de gelijkmaker.

En dus leverde Twente punten in, terwijl de Tukkers ook met tien man nog kansen kregen om zege veilig te stellen. "We kregen genoeg kansen en waren in de tweede helft heer en meester. Alleen het moment dat ik balverlies leed was gewoon heel stom en afschuwelijk."

Door de remise staat het team van coach Michel Jansen nu op plaats drie in de Eredivisie. De achterstand op Feyenoord, dat woensdagavond wel won, is opgelopen tot vier punten. De nummer twee van de eindranglijst plaatst zich voor de derde voorronde van de Champions League.