'FIFA onderzoekt ook transfers Real en Atlético'

In navolging van Barcelona krijgen ook Real Madrid en Atlético Madrid mogelijk een transferverbod aan hun broek. De FIFA onderzoekt momenteel of de Madrileense topclubs eveneens de regels voor het contracteren van spelers onder de 18 jaar hebben geschonden, meldt de Spaanse krant AS donderdag. Barcelona kreeg woensdag een verbod voor de komende twee transferperiodes opgelegd.

Het is niet bekend of Real en Atlético door de wereldvoetbalbond daadwerkelijk ook worden aangepakt. Hun rivaal Barcelona werd gestraft omdat het tussen 2009 en 2013 bij tien transfers de regels om minderjarige spelers te beschermen met voeten zou hebben getreden. De Catalaanse club kondigde woensdagavond aan in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Internationale transfers van spelers onder de 18 jaar zijn alleen toegestaan als de ouders vanwege niet-voetbalgerelateerde redenen naar het betreffende land verhuizen. Binnen Europa mogen spelers tussen de 16 en 18 jaar ook van club wisselen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Voor Barcelona, dat tevens een boete van circa 370 duizend euro, is het verbod een fikse klap. Zowel deze zomer als volgende winter mogen er geen versterkingen worden vastgelegd, terwijl de club naar verluidt een grondige renovatie van de selectie voor ogen had.