Ancelotti: "Blesssure Ronaldo niet ernstig"

Cristiano Ronaldo kon de wedstrijd tussen Real Madrid en Borussia Dortmund niet volmaken. Volgens zijn trainer is er echter niks ernstigs aan de hand. Real Madrid was met 3-0 te sterk voor de Duitsers en staat zo met anderhalf been in de halve finale van de Champions League.

Smetje op de zege was het uitvallen van Cristiano Ronaldo, die in de tweede helft zijn veertiende van deze campagne maakte. Een evenaring van het record van Lionel Messi. "Cristiano had last van zijn knie", laat Real-trainer Carlo Ancelotti na afloop van het duel weten aan diverse media. "Ik heb hem eruit gehaald om risico te vermijden. Hij is niet echt geblesseerd, hij had alleen een beetje last."

De coach was erg tevreden met de 3-0 tegen Dortmund. "Absoluut. Met het resultaat en met de houding van mijn team. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar we begonnen erg sterk. Vervolgens zakten we iets terug en kon Dortmund er gevaarlijk uitkomen."

Volgende week staat de return in het Westfalen Stadion op het programma. "Daar moeten we weer op ons best zijn. Zij gebruiken snelle counters om gevaarlijk te worden, maar onze verdediging was goed. We hebben ook voorkomen dat ze de lange bal speelden."