Lukaku om de tafel met Tottenham

Romelu Lukaku staat open voor een vertrek naar Tottenham Hotspur. De aanvaller is door zijn zaakwaarnemer Christophe Henrotay aangeboden bij de Londense club, omdat hij bij zijn oorspronkelijke werkgever Chelsea nog steeds geen zekerheid op speelminuten heeft. Dit seizoen komt de 20-jarige Lukaku op huurbasis uit voor Everton.

"Ik ben op zoek naar een nieuwe club voor Romelu", bevestigt Henrotay aan Het Nieuwsblad. "Ik heb al met voorzitter Daniel Levy rond de tafel gezeten, maar dat betekent niet dat de deal al bijna rond is. We zijn nog lang niet in een vergevorderd stadium."

Henrotay zal zijn speler niet zomaar bij iedere club uit de Premier League aanbieden. "Er zijn geen twintig teams die zich Lukaku kunnen veroorloven. Hij zal niet de stap maken van Everton naar, laten we zeggen, Swansea City. Dat zou natuurlijk anders zijn als Everton dit seizoen tegen degradatie had moeten vechten."

Chelsea-trainer José Mourinho moet binnenkort aangeven of hij langer door wil met Lukaku. De speler wil die beslissing niet per se afwachten. Dit seizoen kregen Fernando Torres en Samuel Eto'o de voorkeur bij het keurkorps van Mourinho. Het tweetal wordt echter al het hele seizoen hevig bekritiseerd.

Voor Tottenham is een scorende spits een welkome versterking. Miljoenenaankoop Roberto Soldado slaagt er tot dusver niet in om indruk te maken. Lukaku daarentegen bewees in de Premier League te kunnen scoren: in twee seizoenen maakte hij 29 goals in 59 competitiewedstrijden, zonder een wedstrijd te hebben gespeeld voor Chelsea. Voordat hij naar Everton werd gestuurd, speelde hij op huurbasis voor West Bromwich Albion.