Ajax geeft Klaassen contractverlenging tot 2018

Ajax heeft het contract van Davy Klaassen opengebroken. De 21-jarige middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2018. Klaassens oude contract liep in de zomer van 2016 af. Klaassen maakte dit seizoen een spectaculaire ontwikkeling door en debuteerde een kleine maand geleden in en tegen Frankrijk voor het Nederlands elftal.

Op de clubsite spreekt Klaassen van een logische stap. "We hebben het er binnen de selectie vaak over. We willen bij Ajax echt iets gaan opbouwen en ik denk dat we daarmee goed bezig zijn", zegt hij. "Ik geloof erin dat er in de toekomst mooie dingen kunnen gebeuren."

Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars is de rek er nog lang niet uit. "Davy is een intelligente speler, een middenvelder met diepgang en scorend vermogen. Het zegt al genoeg dat hij bijna onze topscorer is. Hij werkt hard voor zichzelf en voor het team. Ik denk dat hij een speler kan worden die in de toekomst wekelijks kan uitblinken."

Klaassen doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op zijn achttiende in de hoofdmacht. Hij baarde opzien door bij zijn competitiedebuut bij NEC meteen te scoren. Zijn definitieve doorbraak volgde pas dit seizoen. Klaassen kreeg eind september een basisplaats en stond die tot op heden niet meer af. In totaal speelde hij 41 officiële duels in de hoofdmacht. Daarin scoorde hij elf goals.