Paris Saint-Germain vier weken zonder Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović kan de komende vier weken niet in actie komen voor Paris Saint-Germain. Dat zegt clubpresident Nasser Al-Khelaifi. Ibrahimović raakte woensdag geblesseerd in de thuiswedstrijd van Paris Saint-Germain in de Champions League tegen Chelsea. De Fransen wonnen de eerste kwartfinale met 3-1. Vanwege een blessure haalde de Zweedse ster het eindsignaal niet.

President Al-Khelaifi zei donderdag tegenover RMC dat Ibrahimović waarschijnlijk vier weken afwezig is. Vrijdag worden de resultaten van enkele medische onderzoeken definitief bekend. Daaruit zou blijken dat de topschutter last heeft van een dijbeenblessure.

Door de blessure kan Ibrahimović dus een streep zetten door enkele belangrijke duels in april. De return tegen Chelsea in Londen moet hij missen, net als eventueel één of zelfs beide halve finales van de Champions League. Die worden gespeeld op 22/23 en 29/30 april. Ook de finale van de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon (zaterdag 19 april), komt voor Ibrahimović te vroeg.

In de Franse competitie is de afwezigheid van de Zweed geen grote ramp. Met een voorsprong van dertien punten op AS Monaco is de titel in Ligue 1 niet ver meer weg. Ibrahimović is in Frankrijk topscorer met 25 competitiegoals. Zijn naaste belagers, ploeggenoot Edinson Cavani en Alexandre Lacazette van Lyon, volgen met 'slechts' veertien treffers.