Cillessen: "Ik wil gewoon alles spelen"

Frank de Boer geeft in de slotfase van de competitie Kenneth Vermeer mogelijk een kans onder de lat bij Ajax om zijn kansen op deelname aan het WK met Oranje te vergroten. Eerste keus Jasper Cillessen lijkt al zo goed als zeker van een plek in de WK-selectie.

Bondscoach Louis van Gaal is echter ook gecharmeerd van Vermeer. De doelman verloor eerder dit seizoen zijn basisplaats bij Ajax, maar krijgt nu mogelijk toch een kans om indruk te maken op Van Gaal. Cillessen moet de laatste wedstrijden van de Amsterdammers dan vanaf de bank toekijken. "Wat ik daar van vind? Dat vind ik mooi, maar ik heb hier lang zat op de bank gezeten en ik wil gewoon alles spelen", zegt Cillessen in een interview met Sp!ts.

"Maar het is ook niet zo dat ik tegen de trainer ga zeggen dat ik niet op de bank ga zitten, omdat ik het belachelijk vind dat Kenneth speelt", vervolgt de Oranje-international. "Als de trainer mij gewoon duidelijk uitlegt waarom ik niet speel, begrijp ik het. Maar ik wil ook naar het WK! Voor Oranje spelen op een WK is het hoogst haalbare in mijn beleving. Of het nadelig is voor mijn ritme als Kenneth opeens speelt? Dat kunnen we pas achteraf zeggen."

Cillessen en Vermeer kunnen samen naar Brazilië. "Natuurlijk zou het fantastisch zijn als we twee keepers van Ajax op het WK hebben. Nee, ik maak me geen zorgen, ik weet wat ik kan. We moeten eerst maar eens zien of ik überhaupt meega en of Kenneth meegaat. Ik ga naar Oranje om mee te gaan naar het WK en wat er daarna gebeurt, zie ik dan wel. Als ik samen met Kenneth naar Brazilië ga, dan ga ik daar ook met hem de strijd aan om beter te zijn."

De sluitpost van de Amsterdammers gaat er vanuit dat hij de kampioenswedstrijd tegen Vitesse speelt. "Het liefst speel ik zelf alles, maar ik ga ervan uit dat de trainer nog geen aanpassing doet als we nog geen kampioen zijn. We willen kampioen worden en dat doe je met de sterkste elf. Dus uiteraard ga ik ervan uit dat ik de kampioenswedstrijd speel", besluit Cillessen.